A japán hírújság, ami a rossz hírek ellenére is kivirágzik

Japánban az ország egyik legismertebb napilapját olyan papírra nyomják, ami 100 százalékban lebomló. Ha elültetjük, ki is virágzik.

Nem újkeletű hír, de most találtunk rá a Reddit oldalán arra a japán érdekességre, miszerint a Mainichi Shimbunsha, Japán legkeresettebb hírújsága kivirágzik, ha elültetjük. Ez azt jelenti, hogyha elolvastuk az újságot, és megfelelő körülmények között elültetjük, akkor az újrahasznosított és növényi papírból készült oldalak szárba szökkennek. Egy ideje már „Zöld Újságnak" is nevezik a napilapot, amiben keverednek a virágmagok és a napi hírek.

Az ötlet nem olyan ördöngős, akár otthon is megvalósítható - írta az első megjelenéskor az ötletgazda, vagyis a Dentsu Inc., ami Japán legnagyobb marketingügynöksége, és évtizedek óta együtt dolgozik a hírújsággal. Csak újrahasznosított papír, víz és virágmagok kellenek hozzá. Olvasás után kisebb darabokra kell tépni a lapot, egy földdel teli cserépbe rakni és megöntözni. Körülbelül 2 hét alatt már jelentkeznek az első növénykék.

A cég célja a virágba boruló újságokkal az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre, a városok zöldítésének fontosságára, és, hogy az újságnak új funkciót adjon, akár még a gyerekek körében is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek