Újra felcsendül a zene a Rengeteg erdő kőbányájában

A Szentendrétől nem messze található erdei büfé és közösségi tér, a Dömörkapu Rengeteg, a Visegrádi-hegység egyik keleti bejáratánál, a Dömörkapunál található, melynek neve vaskaput jelent, és török eredetű. Egykor a Bükkös-patak tört itt utat magának a keskeny szurdokban a kőbányák megnyitása után a völgy kiszélesedett, megszelídült. Kemény, fagyálló andezitet bányásztak itt 1920-tól 1960-ig. Ebből az időből maradtak fenn a helyszín két oldalán futó hatalmas sziklafalak.

Dömörkapu RengetegForrás: (c)Varga Orsi / Dömörkapu Rengeteg / Facebook.com

Mivel maga a Dömörkapu Rengeteg, vagyis a büfé még zárva tart építekéz miatt, ezért a július 18., vasárnapra tervezett koncertet, itt a kőbányában tartják majd meg a szervezők. A Kollár-Klemencz Kamarazenekar szabadtéri előadását 18 órától hallgathatjuk meg. 

A helyszínen lesznek jegyszedők, náluk lehet majd jegyet vásárolni 3000 forintért. Bár a büfé zárva, de a szervezők a kőbányában is szörpökkel, sörrel, borral és jó zsíros kenyérrel várják majd a hallgatóságot. A feljutással kapcsolatban az esemény Facebook-oldalán érkeznek majd a pontos információk az elkövetkező napokban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek