Mesebeli tájakon roboghatunk keresztül a Hortobágy-halastavi Kisvasút Napján

A Hortobágy-halastavi Kisvasút egy 760 mm-es nyomtávú kisvasút a hortobágyi halastavak területén, Hajdú-Bihar megyében. Úgy a legegyszerűbb, ha vasúton közelítjük meg, mert így a Debrecen-Füzesabony-vasútvonal Hortobágyi Halastó megállóhelyén kell leszállni. A kisvasút állomása pedig csak néhány méterre található a MÁV-állomástól.

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook.com

Ennek a kisvasútnak a fennállását ünneplik immár 14. alkalommal a Hortobágy-halastavi Kisvasút Napján. A szervezők, vagyis a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság július 10-re tervezte a programjait.

A szombati napon sűrített járatok indulnak majd Hortobágy-Halastóról, 10, 11, 12, 13, 14, 15 és 16 órakot. Előáll a B20-as Csodabogár, a C50-403 -as Szíktipró, lesz egy PVG szelfipont, kinyit a büfé és a kávézó, illetve a látogatók egy természetrajzi kiállítást is megnézhetnek. A gyerekeket játszótér és délibábos madarászat is várja, valamint egy spektíves vezetett túra a Hortobágy-halastavi tanösvény területén.

A reggel 8-tól 18 óráig tartó programok résztvevői kedvezményes árakon vehetik igénybe a kisvonatot, illetve ingyenesen csatlakozhatnak a szakvezetéses gyalogtúrákhoz 8 és 10 órakor - olvasható az esemény oldalán. A július 10-i családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 3400 forint helyett 2500 forint lesz, a  felnőtt és a gyerek jegy pedig külön-külön 1000 forintba kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek