Újra megrendezik Európa egyik legrangosabb történelmi fesztiválját

Az év legnagyobb szabadtéri családi programjaként hirdetik a július 9-11 között zajló Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A tavalyi kényszerű kihagyás után idén júliusban újra megrendezik Európa egyik legrangosabb történelmi fesztiválját, amely lassan már négy évtizedes múltra tekint vissza. A háromnapos rendezvény az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel gyalogosokkal, lovagi tornával, várostrommal, solymász- és táncbemutatókkal, Európa számos országából és Magyarországról érkező hagyományőrző csapatok fellépésével.

A háromnapos rendezvény az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi felForrás: Greguss Tamás6Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok/facebook

Az 1985 óta minden évben megrendezett programsorozat eddig csupán egyetlen alkalommal, 2020-ban maradt el, de 2021-ben már egészen biztosan folytatódnak a Palotajátékok. A lelátókat már ácsolják, a küzdőtér felkészítése nagyban zajlik, a fellépők pedig minden eddiginél erősebb és látványosabb műsorral készülnek. A látványos középkori bemutatók és programok mellett a vendégek a hangulatos vásári forgatagban csillapíthatják az éhségüket, és a Királyi Borudvarban Magyarország legjobb boraival olthatják a szomjukat.

Lovagok, harcosok, lovasok, művészek, zenészek, zsonglőrök, mutatványosok érkeznek Visegrádra, hogy három napra a jelenbe költözzön a régmúlt.

Fesztiválok jönnek-mennek, ám Visegrád trendektől és hullámoktól függetlenül nyitja meg minden évben azt a rejtélyes nagy kaput, amelyen keresztül betekintést nyerhetnek a 700 évvel ezelőtti világba – írja a visitvisegrad.hu. További információkat az esemény Facebook-oldalán is találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek