A csecsemőtől az ifjú korosztályig készül új bemutatókkal a Budapest Bábszínház

A Budapest Bábszínház a most lezárult évadban 65 alkalommal játszott közönség előtt. Az előző év végén elindult a teátrum saját streamcsatornája Bábfilmszínház néven, amelyhez 12 előadást rögzítettek. A közönség 86 előadást láthatott otthonából virtuálisan, többek között a Holdbéli csónakost, a Boribon és Annipannit, valamint a Nyúl Pétert. Az új évadban hat különböző korosztályt hat bemutatóval vár a Bábszínház.

Boribon mindig is a kicsik kedvence volt, de az új évadban újabb főhősök bukkannak majd felForrás: photos by EDER VERA/Eder Vera/Budapest Bábszínház/Facebook

A Markó-Valentyik Anna által rendezett Rügyek és gyökerek című csecsemőelőadást a Terézvárosi Fesztiválon láthatja először a közönség augusztus 29-én. A kisgyerekkor egyszerű és mégis bonyolult kérdéseit boncolgató Babaróka című produkciót szeptember végén mutatja be a Bábszínház Ellinger Edina rendezésében.

Tasnádi István Helló, Héraklész! című színdarabját Tengely Gábor rendező viszi színpadra október elején. A produkció a kiskamaszokat szólítja meg vizuális effektekkel, moduláris szintetizátorral létrehozott különleges zenei világával. Október végén Paulon Viktória Kisrigók című igaz történetét rendezi meg Hoffer Károly. A kisiskolásoknak és családjuknak szóló előadás az író személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei mesés elemekkel átszőtt „magánmitológiája", melyet Gimesi Dóra adaptált színpadra.

November közepén mutatja be a teátrum A Szerb Antal kód avagy a Pendragon legenda című ifjúsági előadását. Fábián Péter új fénytörésbe helyezi minden idők egyik legnagyobb irodalomtörténészének krimiszerű izgalmakkal átszőtt művét. A szintén korábban már bejelentett, Keresztes Tamás által rendezett, Frankenstein című előadást 2022. február végén láthatja majd a közönség – írja a delmagyar.hu.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek