Tapogatható kiállítás és mezítlábas ösvény is nyílt ebben a kastélyunkban

Különleges kiállítás nyílt a Gödöllői Királyi Kastélyban. Az egyedülálló gyűjteményben minden korabeli tárgy kézbe vehető. A 'kézzelfogható kiállítás' látogatói igazi élményekkel távoznak majd: elterpeszkedhetnek egy főúri hintóban, végigheveredhetnek egy baldachinos ágyon vagy beleolvashatnak egy kiegyezéskori lapba. Ezek a tárgyak kivétel nélkül egy letűnt kor mindennapjainak a részét képezték, most pedig a gyerekek és felnőttek is megismerkedhetnek azok használatával, funkciójával.

Valódi élményközpont nyílt a kastélybanForrás: Gödöllői Királyi Kastély/Facebbok

Ez a kiállítás elsősorban örömet, élményeket kíván szerezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, másodlagosan azonban nem titkoltan abból a célból jött létre, hogy érzékenyítse a látogatókat a régiségek iránti tiszteletre, azok megbecsülésére. Itt felpróbálhatják egy arisztokrata cilinderét, egy Tuskó Hopkinshoz illő idegen légiós sapkát, egy régi nyitott repülőgép pilótasapkáját, vagy egy hatalmas, korábban csak filmekben látott bokrétás női kalapot, ami általában csak igen keveseknek adatik meg.

Több száz, egykor mindennapi használati tárgyat foghatnak a kezükbe a legkisebbek isForrás: Gödöllői Királyi Kastély/Facebook

Ez a kiállítás lehetőséget nyújt a látogatónak, hogy a 400 tárgy bármelyikét kézbe vehesse, megcsodálhassa, megismerkedhessen a használatával, működésével. A gyerekeket a régi hintalótól a Märklin vasúton át a réges-régi iskolapadig (amelyhez kalamáris és lúdtoll tartozik), a nagykerekű, 19. századi babakocsitól a kő építőkockákon át az igazi gyermekkardokig a legkülönbözőbb izgalmas játékok várják.

Mindez megélhető és megtekinthető a Kastély földszinti Sala Terrenájában és kültéri helyszínén, melynek belépője 1500 forint a felnőtteknek, és 500 forintot kell fizetni gyerekenként. Ha a kiállítás végén még egy kicsit csatangolnának, az újonnan nyílt, 25 négyzetméteren található mezítlábas ösvényen nyolc különböző felületen stimulálhatják a talpuk reflexfelületeit.

Le a cipőkkel, és indulhat a masszírozásForrás: Gödöllői Királyi Kastély/Facebook

A gyerekek élvezettel sétálnak végig a más-más felületű anyagokon, és mindezt ingyen tehetik meg, hiszen ennek használata bárki számára térítésmentes – olvasható a Gödöllői Királyi Kastély Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek