Száznál is több kosztümös babával várja látogatóit a Platthy-kastély

  Május 29-én kosztümös babák költöztek a Bánhorváti településén található Platthy-kastélyba, itt nyitotta meg kapuit Guba Rózsa Babakiállítása. A Szilvásváradtól 20 kilométerre található kastélyban egy hónapon át, június 27-ig látható a 117 különleges babát felsorakoztató tárlat – tájékoztatta szerkesztőségünket a kiállítás szervezője.

  Bármely képre kattintva gazdag galéria nyílik!Forrás: Guba Rózsa Babakiállítás

  Guba Rózsa népi iparművészről már többször írtunk itt a Travelón, két évvel ezelőtt például közel 100 saját készítésű miniatűr makettből álló babakiállítást rendezett be saját, 130 éves autentikus őrségi házában, de néhány hétig ezek a babák Deák Ferenc egykori kehidakustányi otthonában is vendégeskedtek.

  Forrás: Guba Rózsa Babakiállítás

  Most is valami hasonló történt: a Platthy-kastély termeiben, különböző helyiségekben bukkannak fel a művészi baba-makettek, amelyek az alábbi képek szerint elegánsan, komfortosan simulnak bele az eredeti barokk és reneszánsz stílusú kastélykörnyezetbe, a korabeli bútorok és tárgyak közé. A három korabeli teremben, két toronyszobában és a folyosón is kialakított látványtérben a divattörténelem alapján összeválogatott és európai népszokásokat is bemutató baba-makettek járhatók körbe, amelyeket így egyben még sosem állított ki az alkotó.

  Forrás: Guba Rózsa Babakiállítás

  A közleményben kiemelik, hogy a kastély a Szent György-vonalon fekszik, amelyeknek még ma is feltöltődést szolgáló, gyógyító energiákat tulajdonítanak. Egy régi elképzelés szerint ugyanis a Földet energiavonalak hálózzák be, amelyeket például a kínaiak sárkányvonalaknak, Britanniában Ley-vonalaknak neveznek. Az ilyen gyógyító, hazai szakrális helyekről és az energiaturizmusról bővebben itt, itt és itt is írtunk korábban.

  Vannak még babák a galériában, kattintson a képre!Forrás: Guba Rózsa Babakiállítás

   

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek