Megnyitották a közlekedők előtt a Városliget új mélygarázsát

Az újonnan megnyitott mélygarázs három szintes és összesen 800 férőhelyes. A behajtás és a beállók is akadálymentesítettek, és akinek szüksége van rá, az talál elektromos töltőállomásokat és családi parkolóhelyeket is.

Forrás: Liget Budapest / Facebook.com

Hogy az emeleteket és parkolóhelyeket könnyebb legyen megjegyezni, a garázsban egyedi falfestmények adnak iránymutatást. A Városliget és a művészetek évszázados összekapcsolódására reflektálva, a belső terek falain 12 kiemelkedő magyar mester egy-egy nonfiguratív munkája jelenik meg, Moholy-Nagy Lászlótól Keserü Ilonán, Maurer Dórán és Bak Imrén át Victor Vasarelyig.

A Múzeum Mélygarázs térszint feletti részén, ahol a korábban évtizedekig parkoló autók álltak, most egy sétány jött létre, több mint tízezer négyzetméternyi új zöldfelülettel. A Városligeti Promenád középső pihenő zónájában esti világítás és modern ülőbútor kombinációk kaptak helyet.

Az akadálymentesen hozzáférhető mélygarázsban külön beállót kaptak a mozgássérültek járművei és a motorosok is, az elektromos autókkal érkezőknek pedig töltővel ellátott helyeket alakítottak ki. A kerékpárosoknak a garázs legfelsőbb szintjén egy saját lehajtóval megközelíthető, öltözőkkel és zuhanyzókkal kiegészített zárt biciklitárolót hoztak létre - olvasható a Turizmus.com oldalán.

A parkolási díjakkal kapcsolatban azt írták, hogy a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet alatt, este 7 és reggel 7 óra között, a mélygarázsban bárki ingyenesen parkolhat.

A kerületi lakosok figyelmébe:
Az önkormányzati lakossági várakozási engedéllyel rendelkező VI., VII. és XIV. kerületi lakosok 17:00 és 9:00 között, 200 férőhely erejéig - egyszeri 2.000 forintos regisztrációs díj megfizetése ellenében - ingyenesen parkolhatnak, amennyiben regisztrálnak a Liget Budapest Projekt honlapján.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek