Ez a régi kilátó is visszatér a Városligetbe

 A Liget Budapest projekt ideje alatt a Városligetben eddig 150 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg, 72 ezer négyzetméter burkolt felületet bontottak el, elültettek csaknem 500 lombos fát, több mint 70 ezer cserjét és 140 ezer évelőt. 

Forrás: Liget Budapest. / Facebook.com

Most pedig eljutott a projekt arra szintre, amikor elkezdődhet a parkfejlesztés - olvasható a Turizmus.com oldalán. A fejlesztés része, hogy helyreállítják a Liget egykori történeti bejáratát, a Rondót, új szakasszal bővül a Városligeti Promenád a Műcsarnok és Múzeum Mélygarázs között, valamint elbontják a leromlott állapotú egykori Főkert telephely épületét, és visszatér a Liget egykori népszerű attrakciója, a Ballon kilátó.

A kilátó a Nebbien által eredetileg is kilátópontnak tervezett Mimóza-dombon, a Hermina út közelében kap majd helyet, ahol a teljes zöldfelület is megújul. Kényelmes utcabútorokat és esti kivilágítást kap a Néprajzi Múzeum és a Műcsarnok közötti szakasz is, ami így teljes hosszában hangulatos sétánnyá alakul.

A fejlesztések végével a Néprajzi Múzeum új épületének teteje is szabadon bejárható, parkosított terület lesz. A fordított kapuzatú épületet 2022 elején fedezhetik majd fel a látogatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek