Egy magyar nő rekordot döntött nem mindennapi gyűjteményével

Magyar rekordot döntött a kaposvári Rákóczi Dóra a pandamaci-gyűjteményével. A 3800 pandás tárgyat tartalmazó kollekció hamarosan egy kaposhomoki állandó tárlaton lesz látható. A pandás tárgyak Swarovsky kristályból, herendi porcelánból, műanyagból, plüssből, vászonból, papírból, gumiból, fából készültek, és vannak közöttük kulcstartók, poharak, ékszerek, hűtőmágnesek. A fiatal nő féléves korában, édesapjától kapta az első ölelni való pandáját, édesanyja pedig bármerre járt a világban, mindig igyekezett pandával hazatérni. 33 év gyűjteménye tölti be a kaposvári otthon szobáját, és a Pandasarok vezetőjének az életét, íme!

"Összesen 3800 különféle pandás tárgyam van" – mondta el Rákóczi Dóra a sonline.hu riporterének, miközben körbevezette a pandáknak fenntartott helyiségben, ahol nemhogy a csillárról, még a plafonról is lógtak a fekete-fehér kedvencek. "A rekordállításban csupán a plüssök szerepeltek a legnagyobb meglepetésemre. Arra számítottam, mindent belevesznek majd. Így is négy óra leforgása alatt 1078 darabot számoltak össze, és még nyolcvan pandafejet" – tette hozzá a gyűjtő, aki először kicsit szomorú lett, hogy nem érte el az 1080-as maciszámot, de mint kiderült, a születésnapjára szánt ajándéka még ott lapult egy szekrényben, így miután az édesanyja azt is átadta neki, 1083-ra bővült a gyűjtemény. 

A rekordba csak a plüssöket számították bele, így még azokon felül is rengeteg pandás tárgya van, ahogy ezek az apró porcelán- és kerámiapandák isForrás: YouTube.com

"Nem is gondoltuk, hogy milyen fárasztó feladatnak állunk neki. Amikor már azt gondoltuk, végeztünk, újabb és újabb pandák jöttek " – mesélte Dóra, akinek a két hétig tartó számolás sem vette el a kedvét, továbbra is gyűjti a kedvenc állatának figuráit. "Sokáig csak vadonatúj példányokat vettünk, de öt éve már használtakat is felkutatunk az internetről. Egy új panda áráért akár tíz használthoz jutok így" – mondta.

Ugyan egyelőre "csak" magyar rekorder lett, de úgy sejti, a világban is az övé a legnagyobb pandagyűjtemény.

Persze gyakran vicces helyzetek is adódtak, ami a pandákat illeti. Volt olyan karácsony, amikor tíz embertől tíz ugyanolyan pandát kapott – írja a sonline.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek