Szabaduló tanösvényt, látogatóközpontot és mesés játszóteret építenek Bácsalmáson

Bácsalmás hat különöböző helyszínén kezdenek turisztikai fejlesztésekbe, a munkálatok várhatóan decemberig decemberig tartank, és a jövőben egész évben látogatható értékeket kínálnak majd a településre látogatóknak – olvasható a település weboldalán.

Siskovics-kúriaForrás: Siskovics-kúria / Facebook

Az 1803 és 1812 között épült műemléki védelem alatt álló Siskovics-kúria épületét például eredeti állapotába állítják vissza, az udvarával együtt pedig látogatóközponttá alakítják, ahol egy, a város 19. századi megalakulását és felvirágzását bemutató kiállítást rendeznek be. A Bácsalmási Kékfestő Műhely szomszédságában lévő korhű sváb parasztházban és udvarán Bácsalmás helytörténetét, a helyi sváb és bunyevác hagyományokat tárják az érdeklődők elé interaktív és élménypedagógiai módszerekkel.

A fából faragott mesebeli figurákkal és interaktív információs táblákkal díszített Kossuth-park tisztásán a látogatók a fejlesztést követően fából készült, emelt földszintes játéktéren fedezhetik fel az egykori kastélypark élő- és mesevilágát.

Siskovics-kúria látványtervForrás: Siskovics-kúria / Facebook

A Bácsalmási Sóstó tanösvényen az érdeklődők megismerhetik Felső-Bácska legjobb állapotában megmaradt szikes tava keletkezésének és egykori hasznosításának történetét, a hosszú távú megőrzése érdekében tett lépéseket, valamint egyedi élővilágát.

De felújítják a Kígyós-horgásztó mellett található régi ifjúsági tábort, a Bácsalmási Ökoturisztikai Látogatóközpont közösségi tereinek kiállításain pedig a Felső-Bácska Homokhát Natúrpark bácskai részének természeti és kulturális örökségi értékeit mutatják majd be. A látogatóközpont mellett, a volt halnevelde vadregényes területén természetes alapanyagokból készült "land art" elemekből álló szabaduló tanösvényt is kialakítanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek