Virágmag-bomba és házi víztornádó is lesz a föld napi eseményen

Idén is az élővilág változatosságának megőrzése lesz a központi témája a Föld napjának április 22-én, az Agóra Tudományos Élményközpont pedig ebben az évben is digitális programokkal csatlakozik a kezdeményezéshez - derül ki a szervezet közleményéből.

Magbomba - illusztrációForrás: congerdesign/pixabay.com

Április 21-től 25-igA mi bolygónk – A Föld hete az Agórával címmel az élményközpont Facebook- oldalán és honlapján a témához kapcsolódó, izgalmas videókkal, cikkekkel és játékokkal jelentkezik. A biológiai sokféleség csökkenésének okai mellett szó lesz arról, miért olyan különleges a Föld a Naprendszer bolygói között, hogyan hasznosítja az Agóra a megújuló energiák adta lehetőségeket, és pontosítják, mi kerülhet a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Bemutatják a hazánkban védelem alatt álló veszélyeztetett fajokat, az Agóra-tó körül élő állatokat, és kiderül az is, alszik-e téli álmot a földigiliszta. Szombaton a Kreatív tudomány sorozatban ledobják a virágmagbombát, a Vasárnapi tudományból pedig az érdeklődők megtudhatják, hogyan lehet házilag víztornádót készíteni.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek