Lelécelt két tucat berber makákó egy német állatkertből

  Mintegy két tucat berber makákó szökött meg a délnyugat-németországi Baden-Württemberg tartomány egyik állatkertjéből – olvasható a DPA hírei között. A cerkóffélék vélhetően az állatkertben folyó felújítási munkálatokat használhatták ki, hogy meglépjenek kifutójukból. Először Löffingen város közelében látták őket egy csoportban bandázni, és bár az állatkert gondozói megpróbálták őket befogni, a rendőrségi szóvivő szerint egyelőre sikertelen volt minden kísérlet.

  A fotó csak illusztrációForrás: Michael Schwarzenberger / Pixabay

  A berber makákók félénk állatok, amelyek egymással barátságosak, az emberre nem veszélyesek, ettől függetlenül a rendőrség mindenkit óva int attól, hogy a majmokat bárki is megpróbálja etetni vagy befogni.

  A Wikipedia vonatkozó szócikke szerint a berber makákó Afrikában őshonos, Gibraltáron élő populációja miatt Európa egyetlen majomfaja. 10-30 állatból álló csoportokban élnek. A zömök testű, hét kilogrammnyi állatok mintegy 65-70 centiméter magasak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!