13 éven keresztül fogják felújítani a híres dán hidat

  Több mint egy évtizedig festik majd a hidat - aztán már kezdik is újra.

  Az Öresund híd Dánia fővárosát, Koppenhágát köti össze a svéd Malmövel. Az Öresund (vagy Øresund) tengerszoros fölött átívelő híd Európa leghosszabb közúti-vasúti hídja: teljes hosszúsága csaknem 8 kilométer. Az előkészítés és a kivitelezés összesen kilenc évig tartott, a hidat 2000 nyarán adták át.

  Több mit egy évtized tart majd a felújításForrás: daniel4021/Pixabay

  Bár nem egy ősrégi szerkezetről van szó, mégis szükséges a felújítása, amelynek idén októberben ugranak neki. Az egyszerre autóútként és vasúti hídként is funkcionáló híd acélelemeit fogják átfesteni.

  Az idén húszéves Öresund karbantartási munkáit a mesterségesen kialakított Peberholm, azaz Bors-szigetnél kezdik, majd délről haladnak észak felé. Úgy saccolják, hogy

  a teljes felújítás összesen 13 évet vesz majd igénybe, ami nagyjából azt jelenti, hogy amint leteszik az ecsetet az egyik végén, már kezdhetik is újra a másikon. Ezzel kapcsolatban már el is kezdték a tervezést, írja az Index.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!