Ő elsőosztályon utazik, a gyerekeit a turistaosztályra küldi a sztárséf

Gordon Ramsay és a felesége, Tana öt, 1 és 22 év közötti gyermeket nevelnek. A család gyakran ingázik londoni és los angelesi otthona között, méghozzá furcsa módon. Annak ellenére, hogy Ramsay a világ egyik leggazdagabb séfje, mint mondta, a gyermekeit megpróbálja megtanítani észszerűen bánni a pénzzel. Így a hosszú utakat nekik a tursitaosztályon kell megtenniük, ő és a felesége ellenben kivétel nélkül az elsőosztályon foglalnak helyet.

Ramsay és családja az egyik fiuk távollétében, a Pokol konyhája 100. epizódjának ünneplésekorForrás: AFP/2010 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

„Ha közelednek az ünnepek, azt szoktam mondani nekik: „Ne merjétek elpazarolni azt a pénzt, amivel az elsőosztályon repülnétek innen New Yorkba! Mindannyian együtt indulunk, mindannyian együtt szállunk le. Gondoljátok át, mi mindent tehettek még azzal a pénzzel" – mesélte. A sztárséf azt is hozzátette, hogy amikor a gyerekeik megkérdezik tőlük, hogy átmehetnek-e hozzájuk egy finom ételért, nemet mondanak nekik, ezért a gyerekek most már saját ennivalót visznek a fedélzetre, és szerinte ez gazdaságilag teljesen jó döntés.

Minek kellene egy 14 éves gyereknek egy elfektetett székben terpeszkednie?" – kérdezi.

Ramsay hozzátette: "Tanának és nekem nagyon fontos, hogy a gyerekek két lábbal álljanak a Földön, és motiváltak maradjanak." Az nem derült ki az Independent cikkéből, hogy Ramsay és felesége miért nem utaznak a turistaosztályon, ezzel is példát mutatva a gyermekeiknek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek