Ezek a legnépszerűbb kutyafajták az egyes országokban

A Household Quotes nevű, brit székhelyű vállalat arra volt kíváncsi, melyek a legnépszerűbb kutyafajták az egyes régiókban, az eredményeket pedig infografikán összesítették. A felmérés alapját Google-keresések adják, a listára 27 kutyafajta került fel. Az adatok értelmezésének persze nem ez az egyetlen módja, a kutatás mindenesetre tanulságos.

Border collieForrás: Nancy Sticke/pixabay.com

A világ legkeresettebb fajtája ezek szerint, 913 000 havi találattal, melyhez leginkább négy ország járult hozzá, az ausztrál juhászkutya. Igaz, hogy pont Ausztráliában nem ez a legnépszerűbb fajta, hanem a border collie, akárcsak Magyarországon. Ez a fajta intelligenciájáról és gyors tanulási képességéről ismert.

Forrás: householdquotes.co.uk

Az Egyesült Államokban a golden retriever került az első helyre, amelyet barátságos, játékos természete és aranyszínű sörénye miatt kedvelnek olyan sokan. Európán belül az Egyesült Királyság vezeti a kutyabarát országok listáját - vagy csak itt keresnek a legtöbben a böngészőben kutyát. A nemzet kedvence a jelek szerint a cockapoo, a cocker spániel és a viszonylagos kisigényűsége miatt is értékelt uszkár keveréke. A dobermann vezet Oroszországban, Kazahsztánban, Örményországban és Törökországban, míg Dél-Korea, Japán és Hong Kong a bolyhos shiba inu iránt lelkesedik - derül ki a matadornetwork.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek