Erről a térképről kiderül, hol a legdrágább a sör a világon

A helyi sörök gyakran képezik fontos részét az utazáshoz kapcsolódó gasztronómiai élménynek, de néha ebbe az élménybe az árak is beleszólnak. Az Expensivity sörár-térképe, amely 58 ország sörárait hasonlítja össze azoknak készült, akik nem szeretnék, ha az itallapot böngészve érné őket meglepetés.

Sör a föld körülForrás: expensivity.com

A térképen a legismertebb márkák 330 ml-es sörei szerepelnek a szupermarketek és a szállodák árainak átlagával, dollárban. A számításokból kiderül, hogy a világon a legdrágábban Katarban ihatjuk a sört, ahol egy doboz átlagosan 11,26 dollárba (körülbelül 3300 forintba) kerül. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a 2022-es focivilágbajnokság előtt az alkoholimportra 100 százalékos adót kell fizetnie az országnak. Katart Jordánia, Kína, Franciaország, Svájc, Japán, Nagy-Britannia, Olaszország, Dánia és Szingapúr követi.

A skála másik végén Dél-Afrika található, ahol már 1,68 dollárért (497 forint) hozzájuthatunk a folyékony kenyérhez. Ezután Ukrajna, Argentína, Bosznia és Hercegovina, Ghána, Tunézia, Grúzia, Észak-Macedónia, Chile és Csehország következik.

A sörfogyasztás aránya ugyanakkor nem túl meglepő módon Csehországban a legmagasabb, itt egy ember évente átlagosan 468 sört iszik meg. A legtöbbet viszont a németek költenek sörre, évente átlagosan csaknem 2000 dollára (mintegy 591 ezer forintja) megy el itt egy embernek az iszogatásra - adja hírül a matadornetwork.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek