Tériszonyosoknak nem ajánljuk Dubaj legújabb látványosságát

Az Egyesült Arab Emírségek csillogó városának, Dubajnak újabb monumentális turisztikai látványossága lett, amit hamarosan megnyitnak az izgalomkeresők előtt. Tegnap ugyanis befejeződött a világ legmagasabb óriáskereke, az Ain Dubai fülkéinek felszerelése, így a próbaüzemek után hamarosan birtokba is vehetik azt a kíváncsiskodók. A 250 méter magas kerékből lenyűgöző, 360 fokos kilátás nyílik a városra.

Grandiózus méretűre sikeredett az Ain Dubai, amely mellett a város szinte eltörpülForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Összehasonlításképp érdemes belegondolni, hogy ez az óriáskerék majdnem kétszer olyan magas, mint az Egyesült Királyságban működő társa, a London Eye, ami 135 méteres. Ráadásul az Ain Dubai 9000 tonnás súlyával 25 százalékkal nehezebb, mint a legnépszerűbb francia látványosság, az Eiffel-torony, ami 7300 tonnát nyom. Az óriáskerék 48 kapszulája összesen 1400 ember befogadására alkalmas, míg a London Eye-ra 800 fő tud egyszerre felférni. Hat VIP kapszula saját bárral is rendelkezik, ahol akár 40 fő is étkezhet.

Az Ain Dubai a város Bluewaters-szigetén található, és könnyen megközelíthető Dubaj kikötőjéből. Az Ain Dubai építéséért felelős Egyesült Arab Emírségekbeli Meeras holdingtársaság közleménye szerint ez a látványosság demonstrálja cégük folyamatos vágyát, hogy átlépjék a modern mérnöki és építkezési megoldások határait – írja a Yahoo Style.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek