Hollandia hosszabbít, Dubaj szigorít, Jordánia eltörli a karantént

Mint az MTI hírül adja, Hollandiában március 2-ig meghosszabbítják az október óta hatályban lévő karaintézkedések többségét, mert bár az esetszámok csökkennek, a vírus korábbinál fertőzőbb változatai újabb növekedéshez vezethetnek.

HágaForrás: AFP/Sem Van Der Wal

A kormány még nem döntött arról, hogy fenntartja-e az éjszakai kijárási tilalmat február 10-ét követően is, miután a hétvégén tüntetés volt Amszterdam központjában a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó kormányzati intézkedések ellen. Február 8-val ugyanakkor újranyithatnak az általános iskolák és a napközik, és fontolóra veszik a középiskolák megnyitását is, de ez március előtt nem fog megtörténni.

A koronavírus brit változata Hollandiában a múlt héten újonnan feljegyzett esetek csaknem a feléért volt felelős az országban. A járvány kezdete óta Hollandiában 998 861 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, és 14 218 ember halt meg a Covid-19 betegség szövődményekben.

Dubajban bezárnak a bárok

Az independent.co.uk cikkéből kiderül, hogy a dubaji bároknak február végéig zárva kell tartaniuk, mivel az Emírségek szigorítja a koronavírus elleni intézkedéseket, hogy megállítsa az esetszámok emelkedését, ami az elmúlt hetekben jellemző volt. 

A mozik, szórakoztató és sporthelyszínek maximum 50 százalékos kapacitással működhetnek, a szállodák, uszodák és strandok, valamint a bevásárlóközpontok 70 százalékos kapacitással üzemelhetnek. Az éttermek és kávézók hajnali 1-ig maradhatnak nyitva, és a köztereken és nyilvános terekben továbbra is kötelező a maszk viselése.

Jordánia eltörli a karantént

A matadornetwork.com számol be arról, hogy január 26-tól már nem kell karanténba vonulniuk a Jordániába érkező utasoknak, viszont még mindig be kell mutatniuk a 72 óránál nem régebben végzett PCR-teszt negatív eredményét, és érkezésükkor egy második PCR-teszten kell átesniük saját költségükön (ez kb. 12 ezer forint).

Mostantól karanténra csak azoknak lesz szükségük, akiknek érkezéskor pozitív lesz a COVID-19-tesztjük. Az utazóknak emellett érvényes egészségbiztosítással kell rendelkezniük, mely bármilyen COVID-19-kezelést lefed, amely az utazás során szükségessé válhat. Emellett még mielőtt felszállnak a repülőre, ki kell tölteniük egy egészségügyi űrlapot. Az éjszakai kijárási tilalom továbbra is érvényben marad, mely a turistákra és a helyi lakosokra egyaránt vonatkozik. Bővebb információk ezen az oldalon találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek