Így köszöntötte a családja Károly herceget a születésnapja alkalmából

Károly herceg november 14-én, szombaton töltötte be a 72. életévét, akiről a királyi család kedvesen emlékezett meg, köztük Vilmos herceg és felesége is. II. Erzsébet királynő legidősebb fia, a brit trónörökös sok jókívánságot kapott a királyi családtól az Instagramon. Fia, Vilmos és annak felesége, Katalin egy mosolygós fényképet tett közzé Károlyról a Kensington Royal Instagram-oldalán. A bejegyzés így hangzott: "Nagyon boldog születésnapot kívánunk királyi fenségének, Wales hercegének!" A királynő Instagram-oldalán pedig egy még szívmelengetőbb fekete-fehér fotó kapott helyet (az alábbi fotó nem az, de ugyanabból az évből, 1948-ból származik, és valószínűleg abból a portfólióból).

A királynő a csecsemő Károllyal egy 1948-as fotónForrás: © Harlingue / Roger-Viollet / Roger-Viollet via AFP

A képen, amely 1948-ban készült, Károly még csecsemőként pihen édesanyja, II Erzsébet ölében. A fotón a királynő mosolyogva ül, miközben a fiát tartja a kezében, ahogy ez akkor szokás volt. "Nagyon boldog születésnapot kívánok a walesi hercegnek!" – olvasható a bejegyzésben. A királynő Instagram-oldalán egy 2016-os fotó is látható volt, amelyen Károly és édesanyja ülnek és mosolyognak egymásra, miközben Skóciában, az ottani éves sporteseményen vettek részt.

Károly kisebbik fia, Harry herceg és felesége, Meghan Markle nem küldtek nyilvános születésnapi üdvözletet a walesi hercegnek, ugyanis nekik már nincs hivatalos Instagram-fiókjuk, miután márciusban elálltak a királyi feladataiktól és az Egyesült Államokba költöztek.

Károly fényképét a Clarence-ház, a brit királyi rezidencia Instagram-oldalán is közzétették, a képen a walesi herceg az őszi tájban áll, miközben skót kiltet visel. A bejegyzés így hangzik: "Köszönjük a jókívánságokat a walesi herceg 72. születésnapján!"

Eseménydús év volt ez Károly számára, aki márciusban elkapta a koronavírust. A herceg azt mondta, hogy enyhe tüneteket tapasztalt, és azóta teljesen felépült. Az Egyesült Királyságban a korlátozások miatt idén nem lesznek hagyományos ünnepségek vagy fegyvertisztelgések, amelyekkel Károly születésnapjakor tisztelegni szoktak, ő maga pedig Berlinben töltötte a születésnapját. Feleségével, Kamillával szombat reggel érkeztek oda, hogy részt vegyenek a vasárnapi, Németország éves nemzeti gyásznapjára emlékező központi emlékünnepségen, ahol Károly beszédet is mondott.

Károly és Kamilla Németországban, tegnap a gyásznapi ünnepségenForrás: Picture-Alliance via AFP/Christian Mang

Ez volt az első alkalom, amikor a brit királyi családból valaki részt vett ezen az eseményen – írja az eonline.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek