Ismerje meg a növényt, mely a világon egyedül a pilisben nyílik

  Október 31-én, szombaton nyitja meg kapuit a megújult Pilisi Len Látogatóközpont, mely az egész világon egyedül itt előforduló növényről, a pilisi lenről kapta a nevét. A növény élőhelye a Nagykovácsi határában elterülő Szénás-hegycsoport, mely ritka természeti kincseiért Európa Diplomát is kapott. A kiállítás látogatói egy órára természetvédelmi őrré válva dolgozhatnak ezen értékeknek a megőrzéséért - derül ki a központ Facebook-oldaláról.

  A pilisi lenForrás: Bouba/commons.wikimedia.org

  A Pilisszentivánon található látogatóközpontban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások élővilágát, a bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület és nyári konyha is található. A központtól nem messze 3 tanösvény található: a Nagykovácsiból elérhető Nagy-Szénás és Sisakvirág, valamint a Pilisszentivánról induló Jági tanösvény. Utóbbit bejárhatjuk a Látogatóközpontban kapott természetvizsgáló hátizsákokkal is - adja hírül a Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapja.

  A látogatóközpont november végéig csütörtökön és szombaton 10-től 16 óráig tart nyitva, hétköznapokon csak csoportokat fogadnak, előzetes bejelentkezéssel. A hétfő szünnap.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!