Kecskefejés, lóápolás és hüllősimi is lesz itt az állatok világnapján

Minden év október 4-én, Assisi Szent Ferenc emléknapján ünnepeljük az állatok világnapját. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az állatokkal való együttélés fontosságára, és arra, hogyan segítenek és tesznek boldogabbá minket. A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban ezen a vasárnapon ezért különleges programokkal várják a látogatókat.

A púpostevéknél is lesz látványetetésForrás: miskolczoo.hu

Reggel 10:30 és 11:30 óra között a Tanyaházban az érdeklődők például megtanulhatják a kecskefejést, míg 11:30-tól a lóápolással ismerkedhetnek meg. Az Oktatóteremben 14:00 és 15:00 óra között testközelből találkozhatnak olyan különleges társállatokkal, mint a hüllők és az ízeltlábúak. A háziállatok jólléte mellett fontos a vadonélő fajok védelme is, így az etetések során a veszélyeztetett ragadozókról is számos érdekességet tudhatnak meg.

Látványetetések lesznek az európai barnamedve, a szibériai tigris, a szurikáta, a mosómedve, az észak-amerikai kúszósül, az örvös mangábé, a kárpáti hiúz, az európai szürkefarkas, a gyűrűsfarkú maki, a mocsári macska, a kétpúpú teve a vörösorrú ormányos medve házánál is, és a tanyaházi állatok sem maradnak éhen a látogatók előtt. További információkról a Miskolci Állatkert és Kultúrpark weboldalán tájékozódhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek