Holnap érdemes lesz az eget kémlelni Székesfehérváron

Szeptember második vasárnapján, azaz holnap egy izgalmas napot tölthetnek a Börgöndi Repülőtéren, Székesfehérváron. Érdemes a nyakukat bemelegíteni, mert lesz mit nézni az égbolton. Rengeteg, érdekesebbnél érdekesebb repülőt csodálhatnak meg, motoros műrepülést mutat be Veres Zoltán, lesz még ejtőernyős bemutató és sok minden más. A földön sem fognak unatkozni: dónrepülők, katonai hagyományőrzők, modellezők, helikopter szimulátorok, veterán autók, vidámpark és még rengeteg program várja az érdeklődőket. Íme, a részletes program!

Forrás: Albatrosz Repülő Egyesület/Facebook

Tavaly az időjárás meghiúsította, de az idei repülőnapra eljön a Tiger Moth kötelék Csehországból. A RAF Station Czehslovakia kötelékében repülő de Havilland DH.82 Tiger Moth-ai viszonylag ritka vendégnek számítanak Magyarországon. A Királyi Légierő (Royal Air Force - RAF) a második világháború során elsődleges kiképzőgépként használta, a pilóta növendékek ezen repülhettek először, majd később alap műrepülő képzést is ezen kaptak. A RAF Station Czehslovikia Tiger Moth II repülőgépei a legrégebbi műrepülhető gépek Csehországban. A pilóták kedvtelésből repülik a gépeket és hűen ápolják a hagyományaikat, fontosnak tartják nemcsak a repülőgépek, hanem a ruházat és egyéb felszerelések korhűségének megőrzését is. 

A de Havilland DH.82 Tiger MothForrás: Petr Kolmann/Petr Kolmann/httpwww.albatroszre.huindex.php

Ha nosztalgiázni szeretne, retro buszt is igénybe vehet a helyszínre érkezéshez. Idén is a Piac téri taxiállomásról indulnak, és kizárólag a Piac tér, valamint a LÉGIPARÁDÉ között közlekednek. A viteldíj 1000 Ft/fő (oda-vissza), csak retúrjegy váltható. Belépőjegy a légi parádéra: felnőttnek a jegy 3000 Ft, gyermek jegy (6-14 éves korig) 1000 Ft, 6 éves kor alatt a rendezvény ingyenes. Jegyvásárlásra kizárólag a helyszínen van lehetőség. A repülőgépekkel érkezőknek előzetes regisztrációt követően a belépés ingyenes. A rendezvény időpontja: 13. vasárnap, 9-18 óra között. További információkat az esemény Facebook oldalán, és az Albatrosz Repülő Egyesület weboldalán található. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek