Gazdag programmal várják a családokat a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon

Szeretettel várnak minden mesét szerető felnőttet és gyermeket a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon a hatvani Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkertben a hétvégén. Élő szavas mesemondás, bábszínház, vásári komédia, kézműves foglalkozások, hétpróba, íjászat, népi játék és néptánc, szakmai előadások és huncut adomák is lesznek felnőtteknek. A rendezvény célja a Kárpát medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása.

Fontos, hogy a gyerekek átéljék a mesék varázslatos világát - illusztrációForrás: Sarah Richter/Pixabay

A fesztivál nyitó programjaira szeptember 11-én pénteken, 18:00–23:00 óra között kerül sor: a fellépők között lesz – a teljesség igénye nékül – az Erderádó - Csűrdöngölő pajtaszínház, lesz Cimbaliband Gipsy Fushion koncert, felllép a Sugalló Zenekar Moldvai táncház, amely a csángó kultúra iránt elhivatott zenészekből és táncosokból áll. A zenekar a fesztiválon moldvai népzenét játszik, ezáltal megteremtve egy táncházat, ahol kicsik és nagyok egyaránt táncra perdülhetnek!

Másnap, szeptember 12-én szombaton, 10:00–17:00 óráig tart a Családi Nap: többek között lesz Hetedhét Hatvan Néptáncgála, megnézhetik az Eltáncolt cipellők, a Kuttyomfitty társulat táncos meséjét, A király nyulai - a Szépenszóló Társulat mesés játékát, lesz interaktív zenés mese afrikai ritmusokra, óriásbábos zenés színház, népzenei koncert és még sok más, színes program. A Mesemondó jurtában mesemondás lesz egész nap a Meseszó Egyesület tagjaival, de Íjászat, mesterségbemutatók kézműves bemutató, kiállítások és Krajcáros vásár is lesz. A fesztivál területén több helyszínen is elrejtettek próbatételeket: a figyelem, tisztaság, szorgosság, türelem, ügyesség, ravaszság, tudás próbáját.

A Meseösvényen 7 próbát kell tenni, egy-egy helyszínen akár több próbatétel is várja a bátor gyerekeket, akik, ha mindet kiállják, a lakodalomban kis ajándék is vár rájuk.

A Mézeskalács műhely is egész nap várja az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek az alaptészta készítéssel, sütésével és a történetével is.
Szeptember 13-án vasárnap, 10:00 és 14:00 óra között a Népmesefesztivál záró eseménye a Népmese Konferencia lesz, ahol külhoni mesemondók, szakmai előadók és kötetlen beszélgetések várják az érdeklődőket. További információkat  és a részletes programot a hatvanturizmus.hu weboldalán találhatják meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek