Egy angol férfi filmre vette a folyóban úszkáló delfint

Meglepő pillanat szemtanújává vált az angliai Cambridgeshire megye egyik lakosa, aki egy delfint látott úszni egy folyóban, 13 mérföldre a tengertől. Richard Priest miközben feleségével egy esti sétát tett a Nene folyó partján, azonnal elővette a kameráját, ahogy meglátta az állatot. A kisfilm felkerült a legnagyobb közösségi videó megosztó portálra is:

A mobiltelefonjával rögzítette a folyón átsuhanó tengeri emlőst, és igencsak meglepte a váratlan találkozás. "Először nem hittem el, hogy az egy delfin, annyira lesokkolt" – mesélte. "Megláttam egy nagy hullámzást a folyóban, majd egy delfinuszony kiemelkedett a vízből. Először láttam ilyet."

A szemtanú később jelentette a megfigyelését a Sea Watch Foundation-nek, a brit és ír vizeken lévő cetféléket figyelő jótékonysági szervezetnek. Miután ott megtekintették a felvételt, az alapítvány megerősítette, hogy a kamera egy közönséges delfint rögzített, az alapítvány pedig beszámolt a megfigyelésről a British Divers Marine Life Rescue-nak. A szakemberek is meglepődtek, de ismerve az állatok viselkedését, bíznak abban, hogy a delfin magától visszatér a saját vizeibe. 

A delfinek szociálisan fejlett állatok, így gyakran barátságosak az emberekkel - illusztrációForrás: Kerstin Kaufmann/Pixabay

A közönséges delfinek gyakran tartózkodnak a tengerpart közelében táplálkozás céljából. Legfeljebb 2,5 méter hosszúak, és 235 kg súlyúak lehetnek. Az állatok rendkívül szociálisak, jellemzően csoportokban élnek, és nagy sebességgel haladva, gyakran ugranak ki a vízből. Az emlősök az Egyesült Királyság partvidékén élnek, és a leggyakrabban Nagy-Britannia déli, illetve nyugati partjainál bukkannak fel – írja az Evening Stanrd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek