Nyolcéves kisfiú lett a legfiatalabb hőlégballon pilóta

Egy nyolcéves fiúcska, JT Head világrekordot állított fel, méghozzá azzal, hogy ő lett a legfiatalabb hőlégballon pilóta. A grúziai fiatalember 20 percig teljesen egyedül irányított egy hólégballont, ami éppen elég hosszú idő ahhoz, hogy világrekordot döntsön a múlt hónapban – írja a matadornetwork.com.

JT 120 méteres magasságban egyedül repült a grúziai Sautee-völgy felett. Ha valakinek esélye volt a rekord megdöntésére, akkor az valószínűleg ő, mivel édesapjának hőlégballonokkal foglalkozó cége van. "Mivel édesapámnak ilyen munkája van, így mindig is érdekeltek a hőlégballonok, és ezért úgy döntöttem, hogy egy nap egyedül akarok majd repülni. Nagyon felkészültnek kell ám lenni, mert tudni kell, hogy mire való az összes fogantyú és gomb, mint például van, amelyik a propántartályt indítja el, másik pedig az égőt" – magyarázta.

Bátorság és tudás is kell egy ekkora monstrum elirányítására - illusztrációForrás: Luc Petit/Pixabay

JT elmondása szerint a rekord megdöntése hosszú távú célja volt, négyéves kora óta tervezte. Korábban egy Bobby Bradley nevű kilencéves fiú tartotta a rekordot. Nem sokkal azután, hogy JT befejezte a repülését, Bobby gratulált neki. Amellett, hogy rekordot döntött, élvezte a sok látnivalót. "Láttam a lenyugvó napot és nagyon sok tehenet is. Kedvencem pedig az volt, hogy a Yonah-hegynek láthattam a másik oldalát is" – mesélte a lefiatalabb világbajnok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek