Ezek a szülők irtó magas hegyeket másznak meg a 3 és 7 éves gyerekeikkel

  Két testvér, a mindössze hároméves Jackson, és hétéves nővére, Freya Houlding rekordot állítottak fel, amikor felértek a Svájc és Olaszország határán lévő Piz Badile hegy csúcsára anyukájukkal és apjukkal, akik mindketten profi mászók – írja az Unilad. 

  Már több csúcsot meghódítottak együttForrás: Leo Houlding/Facebook

  A 40 éves Leo Houlding vezette négytagú család július 25-én indult el a 3308 méter magas hegycsúcs felé. Felérve a hároméves Jackson lett a legfiatalabb ember, aki feljutott a tetejére, Freya pedig a legfiatalabb, aki maga mászta meg.

  A családfő már hozzászokott a Föld legveszélyesebb csúcsainak meghódításához, és felesége, a 41 éves Jessica, aki egyébként orvos, szintén lelkes mászó, most pedig két gyermekük is a nyomukba lépett. A család éppen 153 évvel azután teljesítette a küldetést, hogy először ért fel ember erre a csúcsra.

  Fantasztikus, amit az egész család, és főleg a nagyobbik testvér véghez vittForrás: Leo Houlding/Facebook

  Leo mindkét gyermekét megdicsérte a lenyűgöző eredményért, hozzátéve, hogy Freya – aki csak most lett hétéves – az elejétől a végéig teljesen egyedül mászott. Jessica a hátán cipelte a körülbelül 15 kg súlyú Jacksont, míg Leo a kempingfelszerelést és ételt vitte, amelyek Jacksonnál jóval többet nyomtak.

  A gyerekek a szülők nyomában járnak, sőt, Freya néha meg is előzi őketForrás: Leo Houlding/Facebook

  "Számomra ez egy séta a parkban, ezért mentem fel a gyerekekkel. Ha szükség lenne rá, mindkettőjüket egyszerre magam cipelném" – mondta az édesapa, „Nagyon sok dolgot csináltunk az Egyesült Királyságban és Európában az elmúlt években, és a gyerekek minden nyáron nagyobbak, ügyesebbek lettek. Megmásztuk a Triglavot is Szlovéniában, de ez a mostani túra magasság és nehézség szempontjából is afölött állt" – tette hozzá.

  A szülők biztosak abban, hogy semmi baj nem érheti a gyerekeiketForrás: Leo Houlding/Facebook

  A Houlding család július 25-én kezdte meg a mászást, és július 27-én fejezte be, közben egy éjszakát egy alpesi kunyhóban töltött, és kettőt sátorban. Az édesanya, Jessica nagyszerűnek írta le az utat, hozzátéve hogy minden évben tovább emelik a magasságot.

  Nem éppen kényelmes a szállás, de az biztos, hogy a kilátás ötcsillagosForrás: Leo Houlding/Facebook

  Hozzátette: "Hatalmas teljesítmény ez, főleg a lányom részéről." A hétéves Freya azt mondta, nagyon büszke magára, hozzáfűzve, és hogy nagyon szórakoztatónak, de egyben kicsit félelmetesnek is találta az élményt. A hároméves Jackson is nyilatkozott: „Nagyon jó volt, élveztem azt a kicsit, amikor egyedül másztam, és a Haribó gumicukroknak is örültem."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!