Maszkbotrány a JetBlue járatán: Lehet, hogy a stewardess túl messzire ment?

Az események a JetBlue Orlandóból Newarkba közlekedő járatán, még a felszállás előtt vettek váratlan fordulatot, amikor a hatgyermekes anyukának, Chaya Brucke-nek nem sikerült legkisebb gyermekét, a kétéves Dinát rávenni arra, hogy a kislány az arcán tartsa a maszkot - derül ki a matadornetwork.com híréből.

JetBlue-gép az orlandói reptéren - illusztrációForrás: 12anonymoususer34/commons.wikimedia.org/

A stewardess ezt látva felszólította, hogy tartsa be a szabályokat, és adja rá a gyermekre a maszkot. Brucke erre azt válaszolta, hogy megpróbálhatja, de a kislány le fogja szedni. Mint elmondta, néhány perc múlva újra odajöttek hozzá a stewardessek, és megkérték, hogy csomagoljon össze és szálljon a gépről.

Bruck erre nem volt hajlandó, és azzal érvelt, hogy egy kétévestől nem várható el, hogy maszkot viseljen az egész út alatt, ráadásul úgy tudta, hogy az előírások csak három éves kortól tették kötelezővé a maszkviselést, ám a szabályozást éppen nemrégiben, augusztus 10-én írták át úgy, hogy már kétéves kortól kötelező legyen a maszk.

Több utas is felháborodott, és védelmébe vette Bruckot, ám végül mindenkinek le kellett szállnia, és a család nem szállhatott vissza. A JetBlue szóvivője, Derek Dombrowski azt nyilatkozta, hogy náluk a biztonság az első, és a szabályaik összhangban vannak a CDC irányelveivel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek