Egy családapa március óta egy szigeten várja, hogy hazatérhessen

A 41 éves Rob Small jelenleg 10 000 mérföld távolságra éli az életét élettársától, Becky-től és a négyéves fiától, Olivertől, és úgy tűnik, karácsonyig nem is tud hazautazni. Rob márciusban ragadt Upolu apró szigetén, és noha itt nem regisztráltak koronavírusos beteget, továbbra is rendkívüli állapot van érvényben.

Sokan csak álmodoznak arról, hogy egy ehhez hasonló, idilli szigeten rekedjenek, de Smallt ez a helyzet egyáltalán nem teszi boldoggá. Mint mondja, csapdába esni még a paradicsomban sem olyan, mint azt a legtöbb ember elképzeli.

"A Csendes-óceán közepén ragadtam, és most öt hónapig semmit sem tehetek. Ez ráébresztett arra, hogy mi a valódi paradicsom. A család és a közeli barátok, akik körülvesznek. Ez a boldogság érzése, amelyet csak akkor kapsz meg, amikor együtt vagytok, és olyankor a hely teljesen irreleváns."Rob 2016-ban nyitotta meg a Pure Ocean nevű búvár- és vízisport-központot üzleti partnerével, Bruno Kinross-szal Upoluban, a Szamoai Független Állam második legnagyobb szigetén. A férfi korábban a Cook-szigeteken élt, ahol szintén egy búvárközpont irányításával foglalkozott, így ismerte Szamoát és annak lehetőségeit. Azóta Rob Szamoa és London között ingázott, ahol a családja él.

Opolu szigetén a Sopoaga-vízesésForrás: Plenz/Wikipedia

"Általában két hónapot töltök Szamoán és két hónapot Londonban, tehát évente hat hónapig nagyjából távol vagyok a családomtól. Gyakran érintett rosszul, hogy nem lehetek része a fiam életének, ezúttal pedig fájdalmasan régóta vagyok távol." Rob elmondása szerint Szamoán a turizmus teljesen meghalt, az ő üzleti vállalkozása is bezárt április óta, és nem tudja, mikor nyithat meg újra.

Mint mondja, hazatérése a globális utazási korlátozások miatt egyelőre "majdnem lehetetlen".

Az Egyesült Királyságba történő utazás általában körülbelül 38-50 órát vesz igénybe a csatlakozásoktól függően. Nemrégiben ráadásul rablás áldozata lett, számos elektronikai felszerelését és ruháját ellopták. Mivel a vállalkozása bezárt, Rob az utóbbi hónapokban autóval és motorral fedezte fel a szigetet. Gyakran üldögél a tiszta kék víz mellett, miközben a családjára gondol. Minden nap telefonál az Egyesült Királyságba, hogy a fiával és a párjával beszéljen, illetve hetente egyszer felhívja a többi barátját és családtagját is – írja a Daily Star.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek