Új látványosság várja Szabadka látogatóit

  A Zsolnay-kerámiából készült, lebontott szökőkút helyére hat hónap alatt új, színes látványosság került.

  Érdekes vízjáték várja a turistákat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: mujijoa79

  A vizes attrakció a főtéren kapott helyet a Népszínház, a Városi Könyvtár és a Városháza előtt elterülő területen, ahol sokáig a már nem üzemelő Zsolnay-kerámia szökőkút állt. Szabadka elhanyagolt főteréből élvezhető pihenőhely lett.

  A 3300 négyzetméteres területen hat zöldfelületet alakítottak ki három sekély medencével, 16 kandeláberrel és számos pihenőpaddal - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV tudósításából.

  A szökőkút központi részében, öt koncentrikus körben 61 fúvócső, míg a legnagyobb koncentrikus kör kerületén 16 sima vízsugarú fúvócső helyezkedik el. A vízsugarak este is különleges látványt nyújtanak, ekkor különböző színű megvilágítás teszi igazán esztétikussá a négy méter magasra is fellövellő vízjátékot. A Subotica.com egy kis ízelítő videót is közzétett az újdonságról:

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!