Pár nap múlva misztikus lények lepik el Lopar homokos strandját

Idén is lesz Homokszobor Fesztivál Rab-szigeten, az ország leghosszabb és legszebb homokos tengerpartján. Lopar látványos rendezvénye augusztus 11-énkezdődik és 14-én ér véget. Ez a néhány nap áll majd a művészek rendelkezésére, hogy kidolgozzák méretes homokszobraikat.

Óriás homokszobrok épülnek minden évbenForrás: www.lopar.com / Turistička Zajednica Općine Lopar

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is szebbnél-szebb fotók járják majd be a világot a homokművekről, így aki nem jut el személyesen, az is talál rá módot, hogy meglesse az alkotásokat - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Méretes szobrokról van szó, amelyek gyakran elérik a tíz méter hosszúságot és szélességet is, magasságuk 2-3 méter, súlyuk pedig 30-70 tonna között mozog. Felépítésük komoly fizikai munkát igényel a tengerparti hőségben, de ez nem veszi el a készítők kedvét, a legtöbben évről-évre visszajárnak alkotni.

Minden évben sokan kíváncsiak az óriás homokszobrokraForrás: www.lopar.com / Turistička Zajednica Općine Lopar

Eredetileg júniusra tervezték a rendezvényt, de a szervezők végül úgy döntöttek, kivárják, amíg biztonságosabbá válik a járvány-helyzet az országban. Augusztus derekán az óvintézkedések tiszteletben tartásával várják a művészeket és a látogatókat - áll a horvát HrTurizam hírében.

A boldogság szigetének strandját idén misztikus lények csodás világa lakja be, ugyanis ez a témája az idei művészeti fesztiválnak.

És ha már Rab-szigeten járnak, érdemes körbejárni a Lopartól fél órás autókázásra található Rab óvárosát is. A történelmi látnivalókban gazdag utcák néhány hónappal ezelőtt minket is rabul ejtettek, nem beszélve a helyi ételekről és szokásokról, amikről bővebben ebben az élménybeszámolónkban olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek