Nézze ezeket a homokszobrokat, fesztivált rendezhetnek belőlük!

"Régi álmom, hogy egy évről-évre megújuló fesztivál keretében a magyar közönséggel is megismertethessem a homokszobrok lenyűgöző, varázslatos világát" – írja Monostori Ferenc homokszobrász a napokban indított Indiegogós kampányoldalán, ahol közösségi finanszírozással szeretne összegyűjteni közel négymillió forintot, amelyből megrendezheti hazánk első homokszobor fesztiválját. A hatalmas, elképesztően gondos részletességgel készített alkotások sok ezer vödörnyi homokból készülnek, ezek beszerzéséhez azonban pénz is kell.

Van még fotó, kattintson!Forrás: Monostori Ferenc Homokszobrász / Facebook

Tavaly néhány barátjával közösen saját kötségükön már rendeztek egy kisebb kiállítást Tinnyén, akkor négy alkotást lehetett megnézni, és, ahogy írja, már a szobrok születését is érdeklődéssel figyelték az arra járók. Ezúttal azonban még nagyobb eseményben gondolkodik Monostori. Összesen hét szoborból álló fesztivált szeretne, amelyeket márciustól júliusig készít majd folyamatosan, az összekalapozott adományok mértékétől függően pedig egy verses zenei műsort és gyerekprogramokat is szervezne az átadóra.

Forrás: Monostori Ferenc Homokszobrász / Facebook

A kiállítás és a köré épülő rendezvények azonban az idén is ingyenesek lesznek, és a szobrok tavasztól egészen az első téli fagyokig látogathatók – tette hozzá a szobrász Facebook-oldalán, ahol egyébként remek képekre lehet bukkanni a gyönyörű homokból készült alakokról, ezek közül válogattunk is ide egy kisebb galériára valót. Nézzék csak:

Monostori Ferenc nagy játékos, összehomokozta már hazánk legnagyobb Jézus-szobrát, Kossuth, Konfucius és a spártai királyt játszó Gerard Butler alakját isForrás: Monostori Ferenc Homokszobrász / Facebook

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek