Itt kiderül, melyik magyar terelőkutya végzi legjobban a munkáját

  Egy igazi családbarát rendezvény várja a érdeklődőket augusztus 15-én, szombaton a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenyén a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület szervezésében a Harkány közelében található Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban.

  Pillanatkép a tavalyi versenybőlForrás: Komlós Attila/Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook

  Hosszú évszázadokon át a legeltető állattartás képezte az ország mezőgazdaságának gerincét. Hazánkat a felhizlalt jószágok sokasága miatt Európa éléskamrájának is nevezték.  

  Az egész napos rendezvényen a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd.

  A program alatt mód nyílik a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is, ami különös színfoltja lesz a rendezvénynek. A hagyományos pásztorviseletek és eszközök alkalmazás közbeni használatát is láthatják az érdeklődők, sőt első kézből ismerhetik meg a pásztorélet sokszor nem is olyan könnyű mivoltát – tudtuk meg a Duna-Dráva Nemzeti Park hírleveléből. 

  Ő igazi profinak néz ki - illusztráció a tavalyi rendezvényrőlForrás: Komlós Attila/Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóság/Facebook

  A nap folyamán színes programokkal várják a nézőket. A terelőverseny mellett mudi klubkiállítás, állatsimogatás és -etetés is lesz, emellett futószáron lovagolhatnak a majorban, megnézhetik az idén született arab csikót, szakvezetéssel vehetnek részt a Dráva élővilága kiállításon, valamint íjászbemutatónak, természetismereti foglalkozásoknak, játékoknak és gyerekprogramoknak is részesei lehetnek.

  Állatsimogatás is lesz a sok gyerekporgram között - pillantkép a tavalyi rendezvényrőlForrás: Komlós Attila/Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook

  A belépő egész napra érvényes, kedvezményes díja felnőtteknek 1000 Ft/fő; diákoknak és 60 év felettieknek, illetve 3-12 éves gyermekeknek: 700 Ft/fő. Tovább információkat a Duna-Dráva Nemzeti Park weboldalán és az Ős-Dráva Látogatóközpont Facebook oldalán találhatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!