Steve Irwin lánya szó szerint hatalmas bejelentést tett

A 2006-ban elhunyt Steve Irwin, ismertebb nevén a Krokodilvadász, ausztrál természettudós és televíziós személyiség örökségét felesége, Terri Raines, természettudós és két gyermekük, Bindi Sue Irwin és Robert Clarence "Bob" Irwin vitte tovább. Steve Irwin családjának állatkertje, az Australia ZOO változatos állatvilággal várja a látogatókat;, ráadásul most az egyik kedvenc lakójuk Guinness-rekorder lett.

Bindi és a családja büszkén mutatják a Forest hivatalos rekordját bizonyító oklveletForrás: Bindi Irwin/Facebook

Steve lánya, Bindi ezt írta Facebook posztjában: "Szó szerint nagy bejelentésünk van! Kedves Forestünk hivatalosan is Guinness Világrekorder lett, mivel ő a legmagasabb élő zsiráf a világon! Nagyon büszkék vagyunk erre a bámulatos fickóra, akinek csodálatos szíve van."

Forest a napjait az Australia ZOO afrikai szavannáján barangolva, akáclevelek és gallyak legelésével tölti, és képes akár 45 kilogramm élelmet is elfogyasztani egyetlen nap alatt. Könnyen kenyérre keni a gazdáit, akik gyakran a kezükből etetik sárgarépával.

Azt lehet még tudni a rekorderről, hogy 5,5 méter magas, és körülbelül 1900 kilogrammot nyom.

Forestnek csak a feje majdnem akkora, mint a gondozójaForrás:Bindi Irwin/Facebook

A hatalmas állat 2007-ben született az Auckland Állatkertben, és kétéves korában költözött Irwinék állatkertjébe, ahol a zsiráftenyésztési programban vesz részt. Ennek is köszönhetően az évek során már többször lettek kölykei. Fajának egyik nagykövete, miután a zsiráf is a veszélyeztetett állatfajok közé sorolható. Ezért Forest is azon tevékenykedik, hogy vad társait megmentse a kipusztulástól - olvasható a Australia ZOO weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek