Egy fontos korszak gépeiről, a II-18-asról mesélnek egykori pilóták az Aeroparkban

  Idén 60 éve, hogy szolgálatba állt a Malévnél az első Il-18-as, és ezzel új korszak köszöntött be a légitársaság életében. A típus közel 30 éven át volt meghatározó a magyar polgári repülés történetében. Utasszállító és cargo gépként egyaránt repült a legkülönfélébb útvonalakon. 

  Idén 60 éve kezdték meg szolgálatukat a II-18-as gépek és egykorszak meghatározó szereplőivé váltakForrás: Aeropark/Facebook

  Ha július 26-án, vasárnap, 10 és 13 óra között kilátogatnak az Aeroparkba, sok mindent megtudhatnak a négyhajtóműves repülőgép titkairól és történetéről. Az Aeroparkban kiállított MOAladárt és a modellt olyan pilóták, utaskísérők és műszaki szakemberek közreműködésével ismerhetik meg, akik ezer szállal kötődnek a típushoz, és az Il-18-ason kezdték pályafutásukat.

  A Il-18-as egykori pilótái arról is mesélni fognak, hogyan kellett repülni ezt a gépet, milyen egzotikus útvonalakon jártak vele, mi mindent szállítottak a fedélzeten Irak, Vietnam, vagy Angola felé, de azt is megmutatják, milyen fedélzeti szolgáltatást kaptak az utasok a 60-as, 70-es években. Tematikus séták, előadások, bemutatók, kulisszatitkok, beszélgetések várják a látogatókat - olvasható az esemény Facebook oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!