Egy Skóciában tanuló görög fiatalember 48 napig tekert, hogy hazatérhessen a családjához

Kleon Papadimitriou végre megérkezett a családjához Görögországba, de ez nem volt olyan egyszerű! Amikor a koronavírus elterjedt Európában, és a légitársaságok törölték a járatokat, a 20 éves főiskolai hallgató úgy döntött, mégis nekivág a kalandos útnak. A Skóciában való rostoklás helyett Aberdeenből elindulva hét hetet töltött biciklizéssel, hogy megérkezzen a több mint 3000 km-re fekvő Athénba.

Amit ez a 20 éves fiatalember a fejébe vett, azt végig is csináltaForrás: Kleon Papadimitriou/Facebook

"Csak most döbbentem rá, mekkora teljesítményt vittem véghez" – mondta, miután hazaért a szülővárosába. "Közben sok mindent megtanultam magamról, a korlátaimról, az erősségeimről és a gyengeségeimről" – tette hozzá.

Papadimitriou május 10-én vágott neki a 48 napig tartó útjának. Az első napját hó, jégeső és eső jellemezte. Ennek ellenére kitartott. Szardínia-konzervet, gyümölcsöt evett, és az útmenti mezőkön, erdőkben pihente ki magát. Papadimitriou családja a fiú útját egy alkalmazás segítségével követte, miközben naponta több tucat kilométert tett meg.

Imád biciklizni, de ez azért kemény út lehetettForrás: Kleon Papadimitriou/Facebook

 Anglián, Hollandián, Németországon, Ausztrián és Olaszországon tekert keresztül, majd hajóval eljutott Patras kikötőjébe, ahonnan biciklijén tovább gurult, akkor már végre görög földön.

Papadimitriou elmondta a CNN-nek, hogy az utazás arra kényszerítette, hogy kilépjen a komfortzónájából. Útközben ismeretlenek is segítették, akiknél lezuhanyozhatott vagy éppen befogadták éjszakára – írja az Insider. Egy rövid kisfilm is felkerült a legnagyobb videómegosztóra a férfi történetéről, és a hihetetlen teljesítményéről, íme!

"Nagyon érzelemdús volt" – mondta a CNN-nek. "Olyan két szülő családjából származom, akik fiatalabb korukban roppant kalandvágyóak voltak, és látták, ahogy most az ő nyomdokukban lépkedek. Azt hiszem, nagyon sokat jelentett ez a számukra, és nyilvánvalóan nekem is sok mindent adott" – összegezte útját a bátor görög fiatalember.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek