Nepálban minden évben köszönetet mondanak a kutyáknak a barátságukért

  A kutyák ősidők óta az emberek legjobb barátai, mivel feltétel nélkül szeretnek bennünket, imádják a jelenlétünket, és emlékeztetnek bennünket arra, hogy értékeljük az élet legkisebb örömeit is. Nepálban egy különleges napot választottak ki arra, hogy köszönetet mondjanak a kutyáknak az igaz barátságukért és lojalitásukért – írja a Truly Mind.

  A kutyusokat homlokukon az úgynevezett tika jelöléssel látják elForrás: Thomas Dutour/Shutterstock

  Minden év őszén hinduk milliói ünneplik a Diwali-t, az ottani fényfesztivált. Az ünnepség alatt a Kukur Tihar vagy Kukur Puja nevű rendezvényt is megtartják, amely kifejezetten a kutyáknak szól. Ez a Tihar-ünnep öt napig tart.

  A második napon ízletes ételeket kínálnak a szőrös négylábúaknak, virágfüzért tesznek a nyakukba, és a homlokukon „tika" jelöléssel látják el őket.

  Úgy tartják, hogy az állat szent lény, és ezt a piros porral jelzik. Ez az ünnepség nem csak az otthonokban tartott kutyák számára szól, hanem a kóbor kutyákat is ugyanúgy kényeztetik.

  A kóbor állatokat épp úgy megünneplik, mint a gazdival rendelkező társaikatForrás: H2Fphotography/Shutterstock

  Az ebek királyi bánásmódban részesülnek, mivel úgy vélik, hogy a kutyák Yama, a halál hindu istenének hírnökei, és ez egyetlen módja az isten megnyugtatásának. A kutyákat a hindu Mahabharata szöveg is említi, amelyben Yudhishthira, az igazság királya nem akart belépni a mennyországba a legjobb, szőrös barátja nélkül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!