Családbarát újdonságokkal startolt a szezon ezen a balatoni strandon

Megújult, egységes arculattal és családbarát helyiségekkel gazdagodva startol a szezon a Zánkai Községi Strandon. Az elmúlt bő 25 évben a település folyamatosan fejlesztette strandját, és összesen több mint 190 millió forintot költöttek rá - írja a turizmus.com.

A belföldi turisták körében is népszerűek a balatoni strandokForrás: Shutterstock / Készítette: Vera Petrunina

Zánkán a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának már az első ütemében elkészült egy gyermekanimációs és foglalkoztató közösségi tér. A most átadott beruházás keretében viszont a strand egységes arculatú tájékoztató eszközöket kapott és a területén korszerű, kényelmes, tágas öltözőkabinokat alakítottak ki.

Emellett 10 új lépcső segíti a kényelmes vízbejutást, illetve családbarát vizesblokk és baba-mama szoba is várja a kisgyermekes vendégeket.

Zánka a Balaton-part egyik népszerű üdülőhelye, amelyet idén egyelőre főleg belföldi fürdőzők látogatnak, de a határnyitásokkal várhatóan emelkedik a külföldiek száma is.

2020-ban a belföldi fejlesztések során 90 strand 3,06 milliárd forint támogatásban részesül a Balatonnál, a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál, és a Velencei-tónál. A Balaton kiemelt turisztikai térségben összesen 67 strand kapott 2,2 milliárd forint támogatást. A strandfejlesztés harmadik ütemének célja az egységes szolgáltatási minőség elérése.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek