Mégsem lesznek fizetősek a fonyódi szabadstrandok

  Két hete járta körbe a sajtót a hír, miszerint a fonyódi önkormányzat fizetőssé tenné a városi és a Bélatelepi strandját az idei szezonban. Ezt azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány miatti védekezés finanszírozására az állam olyan fontosabb bevételi forrásokat vont el a településektől, mint a gépjárműadó, az idegenforgalmi adó vagy a parkolási díj, amely következtében az önkormányzatok nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek.

  Bélatelepi szabadstrand, ami idén az is maradForrás: Strand.hu

  Ugyanakkor ezek a szabadstrandok a felújításukra korábban a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kaptak szabadstrand-támogatást, így ahhoz, hogy az önkormányzat belépődíjat kérhessen ezeken a területeken, előbb vissza kellene fizetnie a fejlesztésükre kapott 40 millió forintot. Ezt, ahogy a Sonline.hu is írja, a helyi önkormányzat nem vállalta. Ennek értelmében a strand továbbra is szabadstrand marad, a Fonyódra látogatók idén nyáron is ingyen strandolhatnak a fentebb említett két partszakaszon. 

  Fonyód városi szabadstrandért sem kell fizetniForrás: Strand.hu

    

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!