Mutatjuk mennyit kell fizetni idén a balatoni strandokon

  Egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttük a hazai strandok, szabadstrandok és fürdők újranyitási időpontjait és szabályait. Ebben a cikkben pedig a balatoni strandok belépődíjainak változásait szedtük össze, hogy könnyebb legyen eligazodni köztük. A legnagyobb áremelkedés Fonyódon és Csopakon tapasztalható, de vannak olyan partszakaszok is, ahol még mindig a három évvel ezelőtti, alacsony áron válthatunk jegyet.

  Nyári hangulat a BalatononForrás: Shutterstock / Készítette: Vera Petrunina

  Az idei szezonban is füredi Esterházy strandon lesz a legmagasabb a belépő, itt 1700 forintot kérnek el egy felnőttjegyért. A második legdrágább üdülőhely, a csopaki strand, amely 1600 forintos jegyét a tavalyi díj 60 százalékos emelésével tornászták fel erre a szintre. A siófoki Nagystrand belépőjegyét 1300 forintról 1500-ra emelték fel az idei főszezonban.

  Akadnak viszont olyan strandok is, mint például a révfülöpi, ahol a három évvel ezelőtt megállapított 500 forintos árért strandolhatnak továbbra is a felnőttek egy napig. Nem tapasztalható drágítás Badacsonytomajon sem: a felnőtteknek 700, a gyerekeknek 400 forintot kell fizetni a strandolásért - írja a balatontipp.hu. 

  Csak minimálisan 50-100 forinttal emelkedtek a belépőárak Balatonalmádin, Balatonakaliban és Balatonberényben is.  

  A lap szerint a strandokat működtető önkormányzatok, vagy önkormányzati vállalkozások az árak megállapításánál abból indultak ki, hogy a járvány miatti korlátozások már önmagukban minden strandon csökkentik a várható forgalmat, miközben a plusz feladatok jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket. Ezért néhol nem csak a várható haszon, de egyáltalán a nyereséges működés is kérdéses. 

  Ide kattintva az idei balatoni belépőjegy árak teljes listáját is megtalálják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!