Egy vajdasági város, amely traktorról mutatja meg a határvidéket a turistáknak

Gasztronómiai különlegességekkel, traktoros kirándulással, hajókázással és izgalmas legendákkal várja a látogatókat a magyar határ mellett található vajdasági város, Magyarkanizsa. A helyiek Hello Kanizsa néven indítottak új idegenforgalmi programot – tudtuk meg az MTI híréből.

Turistahajóról is megnézheti a helyi természeti látnivalókat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Predrag Lukic

Aki júniusban érkezik a településre, az turistahajókról nézheti meg a tiszavirágzást, de más hónapokban is lesznek izgalmas programok: ilyen például a traktoros kirándulás, amely során a határt lehet meglesni az utánfutón üldögélve.

Gasztronómiai élményeket is ígérnek

A 25 ezer fős várost többségében magyarok lakják, de egyszerre van jelen a szerb és a magyar, valamint a Tiszához kapcsolódó gasztronómia. Ebből a hármasból főznek ki finomságokat a helyiek, amit az odalátogatóknak is lehetőségük nyílik megízlelni.

Felelevenítik a magyar értékeket

A térséget övező színes legendák által megelevenedik Bartók Béla hagyatéka, Attila sírjának legendája és Rózsa Sándor története is. További érdekessége a városnak, hogy "a Megy a gőzös" kezdetű népdalban a gőzös a magyarkanizsai állomásra tart.

A helyiek a magyar határ közelsége miatt a magyarországi turistákat szeretnék bevonzani, akiknek nyelvi nehézségekkel sem kell számolniuk, hiszen a helyiek jelentős része magyarajkú. "Éppen ezért itt egyszerre érezhetik magukat külföldön és otthon" – hívta fel a figyelmet a helyi polgármester. Hozzátette, szeretné, ha néhány éven belül a turizmus határozná meg a vidék arculatát, amihez minden adott, hiszen a térség gazdag gyógy- és termálvizekben, és várhatóan elkészülhet a régóta tervezett wellness hotel is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek