Egy vajdasági város, amely traktorról mutatja meg a határvidéket a turistáknak

  Gasztronómiai különlegességekkel, traktoros kirándulással, hajókázással és izgalmas legendákkal várja a látogatókat a magyar határ mellett található vajdasági város, Magyarkanizsa. A helyiek Hello Kanizsa néven indítottak új idegenforgalmi programot – tudtuk meg az MTI híréből.

  Turistahajóról is megnézheti a helyi természeti látnivalókat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Predrag Lukic

  Aki júniusban érkezik a településre, az turistahajókról nézheti meg a tiszavirágzást, de más hónapokban is lesznek izgalmas programok: ilyen például a traktoros kirándulás, amely során a határt lehet meglesni az utánfutón üldögélve.

  Gasztronómiai élményeket is ígérnek

  A 25 ezer fős várost többségében magyarok lakják, de egyszerre van jelen a szerb és a magyar, valamint a Tiszához kapcsolódó gasztronómia. Ebből a hármasból főznek ki finomságokat a helyiek, amit az odalátogatóknak is lehetőségük nyílik megízlelni.

  Felelevenítik a magyar értékeket

  A térséget övező színes legendák által megelevenedik Bartók Béla hagyatéka, Attila sírjának legendája és Rózsa Sándor története is. További érdekessége a városnak, hogy "a Megy a gőzös" kezdetű népdalban a gőzös a magyarkanizsai állomásra tart.

  A helyiek a magyar határ közelsége miatt a magyarországi turistákat szeretnék bevonzani, akiknek nyelvi nehézségekkel sem kell számolniuk, hiszen a helyiek jelentős része magyarajkú. "Éppen ezért itt egyszerre érezhetik magukat külföldön és otthon" – hívta fel a figyelmet a helyi polgármester. Hozzátette, szeretné, ha néhány éven belül a turizmus határozná meg a vidék arculatát, amihez minden adott, hiszen a térség gazdag gyógy- és termálvizekben, és várhatóan elkészülhet a régóta tervezett wellness hotel is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!