Holnap ismét szárnyra kel a Kék Madár Fesztivál

Június 5-én 20.00 órakor ismét szárnyra kel a Kék Madár Fesztivál, ezúttal a Hokedli Stúdióból, egyenesen Lakatos György otthonából. Az este folyamán országosan ismert és elismert, kiváló művészek szórakoztatják a nézőket a komolyzenei, könnyűzenei és színházi világból. Teszik mindezt azért, hogy támogassák a legrászorultabbakat. 

A művészek a fesztiválon a legelesettebbekért fognak össze - illusztrációForrás: Rachel Bostwick/Pixabay

A XXVIII. Kék Madár Fesztivál szervezői a műsor folyamán és akár előtte is várják a támogatást akár egy belépőjegy (2.500 Ft) "megvásárlásával", hogy továbbra is támogatni tudják a beteg gyermekeket. Az online fesztiválon sztárvendégek sora áll a rászorultak mögé. Nézzék meg a fesztivál idei beharangozóját!

A Kék Madár Alapítvány küldetése a gondoskodás, a segíteni- és tenniakarás, és az egymásnak adható legnagyobb és legfontosabb dolog: a szeretet. Azokon segíteni, akik a legrászorultabbak, akikről sokan nem is tudnak: a hátrányos helyzetű és súlyosan beteg gyermekeken.

Az Alapítvány célja a községekben, falvakban, tanyákon élő szociálisan elmaradott környezetben nevelkedő, súlyosan és tartósan fogyatékos gyermekeket nevelő családok felkutatása, pályáztatása, évenkénti támogatása.

Lakatos György fagottművész, alapító 1991-ben egy hangversenyt szervezett barátaival, művésztársaival – Kocsis Zoltán, Berkes Kálmán –, melynek bevételéből jött létre az alapítvány. Eddig huszonhét alkalommal rendezték meg a Kék Madár Fesztivált Kalocsán, egy tizenhatezres lélekszámú kisvárosban. Idén a járvány miatt viszont rendhagyó módon, tehát online láthatják az előadásokat, amiket a fesztivál Facebook oldalán tudnak követni. További információkat az alapítvány weboldalán és az esemény Facebook oldalán találnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek