A Balaton legnagyobb tókerülő versenye idén sem marad el

  A hagyományos, idén 52. alkalommal megszervezett versenyt eredetileg július 4-6 között tartották volna, ám a koronavírus-járvány miatt a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elhalasztotta az időpontot, és július 30 - augusztus elseje közöttre tolta a régmúltú eseményt. Az új időpont végül Balatonfüred városával, a szponzorokkal és a médiapartnerekkel folytatott egyeztetések eredményeként született meg - olvasható a Kékszalag Nagydíj Facebook oldalán és a hunsail.hu-n.

  48. Kékszalag 2016-bólForrás: Elekes Andor / wikipedia.org

  A szövetség elnöke azt is jelezte, hogy "reméli, a hatósági korlátozó intézkedések fokozatos feloldásával. minél jobban megjön majd a vitorlázók kedve a versenyzésre". A vitorlázást egészségügyi szempontból teljesen biztonságosnak tartja, mivel a részt vevő hajók a rajtot követően szétoszlanak a vízen. Az elnök szerint az sem lehetetlen, hogy a hajózás nélküli tavasz után a résztvevők száma megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért, 681 hajós rekordot.

  Az idei verseny hivatalos neve 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj lesz, és a verseny a megszokott, Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalon halad majd.

  Tavaly 561 hajó állt rajhoz, amelyből a rendkívül gyenge szélben végül 269 futott be a limitidő alatt. A versenyt a Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django katamarán nyerte, amely 15 óra 37 perc alatt tette meg a távot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!