A hétvégén ingyenesen látogatható Budapest tengerpartja

A pünkösdi háromnapos ünnepen reggel 9-től este 10-ig ingyenesen látogatható Budapest tengerpartja, a főváros északi határában immár negyedik éve csalogató Lupa Beach. A szintén most hétvégére eső gyereknapi programok elmaradása miatt sem kell búslakodni, mert a Lupa-tó kiváló lehetőséget kínál a gyermekes családok számára is, hogy kipróbálják a számtalan gyerekjátékot és szórakozási lehetőséget - derül ki a Sziget Iroda közleményéből.

Forrás: Pavel Kirillov/commons.wikimedia.org

A távoli tengerpartokat idéző környezetben már az előszezonban is élményszámba megy a hangulatos parti sétányon korzózni, mivel a pálmafák szomszédságában 20 szabadtéri teraszos vendéglátóhely várja - színvonalas éttermektől, strandbüféken át, a koktélbárokig - a megéhező vagy megszomjazó látogatókat.

Bár a legtöbben a Lupa-tóra, mint a legszínvonalasabb, természetes vizű strandra gondolnak, egyre több minden miatt érdemes a partjára olyankor is kilátogatni, amikor még nincs strandidő. A "Beach" elnevezésű, karibi tengerpartot idéző fehérhomokos, pálmafás részen már végigsétálni is egyedi élmény. Ráadásul a több mint 2 kilométeres part menti sétány idén már 20 különböző étteremmel, büfével és bárral várja azokat, akik nemcsak korzózni vágynak, hanem szívesen ülnek ki szabadtéri teraszokra, közvetlen a víz partjára.

Az aktívabb látogatók számos strand- és vízisportot is kipróbálhatnak a most még túl hűvös vízben, fürdőzés helyett. A mostani hétvégére esik a Gyereknap is, ami egyelőre rendezvényekkel még nem ünnepelhető, ezért úgy döntöttek a Lupa megálmodói, hogy erre a 3 napra megnyitják a látogatók előtt a kapukat és térítésmentesen beengedik a szabadba vágyó családosokat. A Lupa Beach ugyanis már most is tengernyi lehetőséget kínál a gyerekeseknek, ugrálóvárak, vízi kalandpark, trambulinok, vízi dodzsem, játszótér, kézműves foglalkozás, sporteszközök és pályák, valamint szakképzett animátorok segítik a tartalmas kikapcsolódást.

Az egész szezonban, minden este 19 órától szintén ingyenes lesz belépés, így aki nem szeretne strandolni, az is átélheti a különleges vízparti hangulatot.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek