Gyereknap alkalmából a BKK online programokkal, a járműveken pedig meglepetéssel készül

Május utolsó hétvégéje a gyermekeké – a fővárosi közlekedésben is. A Budapesti Közlekedési Központ a biztonságot szem előtt tartva idén a gyermeknap alkalmából online programokkal – meglepetéskoncertekkel, előadással, rajzpályázattal, – a járműveken pedig különleges hangbemondásokkal várja a kicsiket és a nagyokat.

Ezen a hétvégén a gyerekeké a főszerep - illusztrációForrás: kisistvan77/Pixabay

Gyermeknapra a BKK számos akcióval készül. A társaság Facebook-oldalán már meghirdette gyermeknapi rajzpályázatát, amelyre a kisebbek közlekedéssel kapcsolatos alkotásait várja. Május utolsó vasárnapján, gyermeknapon pedig élő koncertekkel és színházi előadással várja az érdeklődőket.

Vasárnap 10 órától a Kicsi Gesztenye Klub, délután 16 órától a Rutkai Bori Banda élő koncertjét, 11 órától az Első Magyar Karantén-Színház Alíz csodaországban című előadását a TRIP hajóról élő közvetítésben lehet majd követni. A járványügyi szabályokra való tekintettel a program kizárólag a BKK Facebook-oldalán látható.

Az online programok mellett számos fővárosi járaton várja ünnepi hangbemondás nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is: a nagykörúti 4-6-os villamoson péntektől vasárnapig gyerekek mondják be a megállókat, továbbá szinte a teljes hálózaton ismert mesék főhőseinek szinkronhangja köszönti majd az utasokat vasárnap.

"Emellett érdemes lesz figyelni a Rákóczi úti buszjáratok, a budai fonódó villamosok, illetve a 75-ös és a 80-as trolibusz elektronikus kijelzőjét is" – mondta el Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője. 

Ahogy a BKV Zrt. már közölte, a gyermeknapi hétvégétől, május 30-tól újra üzemel a Zugligeti Libegő is, amely júniusban és júliusban hétvégenként és ünnepnapokon várja a fővárosi panorámát a szabadból megcsodálni vágyókat. A program az ünnepi hétvégén biztosan nagy tömegeket mozgat majd meg, ezért a BKK arra kéri az embereket, hogy fokozottan ügyeljenek a járványügyi ajánlásokra, a távolságtartással kapcsolatos szabályok betartására – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ sajtóközleményében.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek