Miután kitakarítottuk, ki is színezhetjük a rakpartot

  Az autómentesített területen gyerekprogram és szemétszedési akció várja majd a kilátogatókat, hétfőn pedig a panorámasétáé lesz a főszerep. A pesti alsó rakpartot május közepén nyitották meg a gyalogosok előtt. A családok, sétálók és biciklisek pedig gyorsan birtokba is vették a belvárosi Duna-partot.

  Forrás: valyofoto / enbudapestem.hu

  A Budapest Restart programmal a főváros felkészül a rakpart hosszabb nyári megnyitására, de addig minden hétvégén készül egy-egy újabb eseménnyel, civil akcióval. A rakpart egészen a szeptemberi iskolakezdésig várja majd a budapestieket és az idelátogatókat.

  A mostani hosszú hétvégén május 30-tól június 1-ig lesz egy közösségi nagytakarítás, illetve vasárnap egy gyereknap – ha az időjárás is kegyes hozzánk. A „Tisztítsuk meg a rakpartot" felhívásra várják majd az önkénteseket 11-tól 14 óráig szombaton; a „Színezzük ki a rakpartot!" programra pedig a gyerekeket és családokat, vasárnap 14-től 17 óráigolvasható a program sajtóközleményében és az Énbudapestem.hu oldalon.

  A rakpartnyitás ideje alatt, vagyis szombaton hajnali 5:15-től, kedd reggel 6 óráig nem lehet majd a területre autóval behajtani. Arra azonban mindenkit figyelmeztetnek a szervezők, hogy tartsák be az egymás közötti másfél méteres távolságot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!