Vége a sikoltozásnak a japán hullámvasutakon

A 30 vidámparkot tömörítő Kelet- és Nyugat-Japáni Vidámpark Szövetség, melyhez olyan, nagy szórakoztató komplexumok is tartoznak, mint a Tokiói Disneyland, a DisneySea és a Universal Studios Japan, biztonsági előírásokról szóló kézikönyvében azt javasolja, hogy a látogatók mellőzzék a parkokban a sikoltozást, kiabálást és a hangos örömködést - adja hírül a Travel and Leisure.

A Fujiyama hullámvasútForrás: Vanvelthem Cédric/commons.wikimedia.org

A szigor oka, hogy a hangadás hozzájárulhat a baktériumok elterjedéséhez, ami azért is jelent itt komoly fertőzésveszélyt, mert a park dolgozói közül nem mindenki viselhet maszkot a munkájából adódóan. Az biztos, hogy nem lesz könnyű csendben maradni.

Az említett javaslat mellett a szövetség persze más irányelveket is kiadott a munkavállalók és a látogatók védelme érdekében, melyek között a szokásos arcmaszk, hőmérsékletellenőrzés és távolságtartás mellett olyan kitételek is szerepelnek, minthogy a dolgozók igyekezzenek minél rövidebbre szorítani a beszélgetéseket, és használják kifejezőbben a testbeszédet, például a gesztikulációt, és a szemükkel is mosolyogjanak, ha már a szájuk nem látszik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek