Egy balatoni mesehős is bekapcsolódott a világ egyik legnagyobb autós rajzpályázatába

Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot ér több cukrászdában is. Sőt, a legjobb rajz tulajdonosa egy igazi álomautót is nyerhet a családnak, amellyel körbe is utazhatják a Balatont! De aki igazán ügyes, az talán Japánba is eljuthat a Toyota gyárába. Az akcióban most olyan „álomautót" rajzolhatnak az óvodások, kisiskolások, amellyel a család szívesen körbejárná a Balatont – tudtuk meg a kampány sajtóközleményéből.

Komoly nyereményekkel várják a balatoni rajzpályázókat - illusztrációForrás: MireXa/Pixabay

Az utazást népszerűsítő akciót Füred Kapitány, a balatoni mesehős és barátai szervezik, de szorosan együttműködnek a világ legnagyobb rajzversenyével is. A kampányban arra szeretnének rávilágítani, hogy a rajzolásnak és a szabadban való játéknak is fontos szerepe van a gyerekek személyiségfejlődésében – mondta Éskovács Péter, a kampány egyik szervezője.

A kis művészek jutalma nem csak a fagyi lesz! Egy kiválasztott család valóban körbeutazhatja a Balatont egy igazi álomautóval, egy Toyota Corollával. A család egy héten át használhatja a járművet és még tele is tunkolják nekik! Az út egyfajta speciális autós kincsvadászat lesz, ahol a család egy térkép segítségével felfedezheti a Balaton rejtett kincseit. – mondta az akció szervezője.

Az autós márka hivatalos kampányától függetlenül Füred Kapitány különdíjakat is kioszt majd. Ennek köszönhetően két mesebeli autót is megszerezhetnek a legjobb rajzokat készítő kis művészek.

Ilyen a legendás Vissza a jövőbe című film DeLorean típusú járműve és Scooby Doo teherautója, amelyet a világhírű rajzfilmből ismerhetnek a gyerekek.

Aki nem tudja leadni gyereknapon a rajzát, annak sem kell elkeserednie. Június 30-ig bármelyik Toyota-szalonban átveszik a pályaműveket. Sőt, erre a linkre kattintva online is leadhatók az alkotások. A legjobbak bekerülnek majd az európai döntőbe. A győztes Japánba is elutazhat. A szülőknek azt ajánlják a szervezők, hogy figyelmesen olvassák el a linken található pályázati kiírást, mert csak így van esély a győzelemre.

Az akció szervezői arra szeretnék rávenni a családokat, hogy ezen a napon kiránduljanak is. Ezért olyan helyeken válthatók be a rajzok, amelyek turisztikai övezetek környékén találhatók.

Balatonfüreden a Bagaméri fagylaltozó várja a gyerekeket. Somló hegy lábánál az ajkai Kristály Cukrászda, Bükfürdőn a Caffe Kiss és Erőss a gyereknapi partner. Mátrafüred – vonzáskörében a noszvaji Rozika Cukrászdában lehet rajzzal is fizetni.

Idén ez a 14. álomautós versenye a japán márkának. Az elmúlt 13 évben 6.2 millió gyermek csatlakozott az akcióhoz. Több mint 100 országból érkeztek pályázatok. Így nyugodtan elmondhatjuk, hogy minden bizonnyal ez a világ legnagyobb rajzversenye. „Az akcióban még sosem működtünk együtt mesehőssel. De most nagyon örülünk annak, hogy Füred Kapitány segítségével a balatoni turizmust is népszerűsíthetjük."– mondta Varga Zsombor, a Toyota Central Europe Kft. PR-menedzsere. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek