Egy csapásra az internet sztárja lett a Pikachura hasonlító erszényes

  Egy melbourne-i lakos séta közben különleges, tündéri állatkölyköt talált. Az apró, sárga lény magányosan hevert az utcán, így a járókelő a Boronia Állatorvosi Klinikára sietett a csöpséggel, amelyről fogalma sem volt, hogy milyen állat lehet. Egy biztos: úgy nézett ki, mintha a legismertebb japán rajzfilmfigura, Pikachu kelt vona életre – írja a Bored Panda.

  Mintha megelevenedett volna az ismert rajzfilmfifguraForrás: Boronia Veterinary Clinic And Animal Hospital/Facebook

  A klinikán Dr. Stephen Reinisch látta el a különleges állatot. A vizsgálatok során kiderült, hogy ez az erszényes állatka a közönséges rókakuzuk fajtájába tartozik, viszont azok leginkább szürke színűek.

  Ez a példány egy genetikai mutációnak köszönhetően lett sárga színű.

  "Kezdetben kissé félénk volt, de egyébként jó hangulatú és teljesen egészséges. Arra gondolunk, hogy leeshetett az anyja hátáról" – mesélte az állatorvos. Úgy becsülte, hogy körülbelül 5 hónapos lehetett, és ebben a korban még az anyával kellett volna élnie mert ennyi idősen még gondozásra szorul.

  A kis sárga állatka a különleges külseje miatt hamar a közösségi média sztárja lett, és sokan egyből rájöttek, honnan olyan ismerős: "Lám, Pikachu tényleg létezik!" - írta az egyik kommentelő.

  Az efféle példányok a természetben ritkán maradnak életben, mivel élénk színük a ragadozók figyelmét is felkelti. Pikachu így egy vadvédelmi parkba költött, ahol továbbra is szakemberek vigyáznak rá.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!