A hétvégén néhány helyen már készülhetnek a szabadtéri gyerekprogramokra

A koronavírus-járvány miatt eddig elmaradtak a beígért rendezvények, így már a legtöbben nagyon kiéheztek a szabadban eltölthető programokra. Egyelőre még csak néhány helyen nyittottak ki, és bizonyos egészségügyi előírásokkal várják a látogatókat, így mielőtt bárki, bárhova elindulna hétévégén, feltétlenül nézzen utána, milyen feltételekkel látogathatja családjával az adott rendezvényeket.  

Ismét sok, boldog gyerek élvezheti a szabadban a neki szóló programokat - illusztrációForrás: Jenny Friedrichs/Pixabay

E hét szombaton május 16-án a bikali Élménybirtok főterén, a Középkori Játszótéren 10 és 16 óra között színes programokkal várják a családokat. A mesefaluban mindenre elszánt középkori lovagok, majd egy tucat kézműves és a legjobb komédiások várnak mindenkit, hogy elfeledtessék a mindennapi gondokat és egy különleges világba kalauzolják a kilátogatókat. Találkozhatnak a város színészeivel, akik egész nap szórakoztatják a nagyérdeműt, népmeséket hallgathatnak a gyerekek, lesz „Labirintus" játék és sokféle kézműves foglalkozás, úgy mint nemezelés és gipszfestés, gyertyamártás, kőfestés, porcelánfestés és emoji készítés. Lehet lovagolni és lovagpróbát is tenni. További, részteletes információkért keressék fel a bikali Élménybirtok weboldalát.

Újra nyit Miskolc és a környék egyik legkedveltebb turisztikai attrakciója, a Lillafüredi Libegő. A tartalmas kikapcsolódás megannyi formáját megtalálhatják a Lillafüredi Sport és Kalandparkban.  Május 16-án, szombaton 10:00-kor a Libegő újra megnyitja kapuit a vendégei előtt. Tekintettel az átmeneti viszonyokra, május hónapban minden hétvégén 10:00 és 18:00 óra között várja a kirándulókat a létesítmény. További információkat a Lillafüredi Sport és Kalandpark weboldalán találhatnak. 

A gyerekek és szüleik a fafaragással ismerkedhetnek a Katica Tanya Élményközpontban május 16-17-én Gosztonyi Zoltán fafaragó népművésszel, aki az érdeklődőket bevezeti a fafaragás rejtelmeibe mindkét nap délután 2 óra és este 6 óra között. További információkat a Katica Tanya és Élményközpont weboldalán találhatnak. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek